Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Manabalss.lv balsošana par izstāšanos no ES

Autors egleskoks @ 4 februāris, 2012

Netīšām caur draugiem.lv uzskrēju virsū kārtējai manabalss.lv parakstu vākšanai, šoreiz “Par izstāšanos no Eiropas Savienības“. Aizgāju un parakstīju, nobrīnījos par mazo balsu skaitu, kas savāktas 2 mēnešu un 3 nedēļu laikā – tikai divdesmit divas. Salīdzinot ar tādām nebūtiskām lietām, kā “Vēlēšanu biļetenus uzglabāt vismaz 5 gadus“, ko 3 mēnešu laikā parakstījuši 655 cilvēki, tas ir nedabīgi maz.

Kāds ir cēlonis, sapratu, kad manabalss.lv centos iegūt visu iniciatīvu sarakstu – par izstāšanos no ES tajā nebija atrodama. Caur meklēšanas formu arī to nevar atrast. Piekļūt var tikai caur tiešo saiti: http://manabalss.lv/par-izst-anos-no-eiropas-savien-bas/show.

Kaut kā māc nelabas aizdomas par manabalss.lv ne gluži objektīvo pieeju… Kā jau zinātāji komentāros norādīja, jāsavāc vismaz 100 balsis, lai iniciatīva kļūtu redzama galvenajā lapā un pieejama plašākai balsošanai. Tad nu aicinu savākt trūkstošās balsis. Mums nav nekādas vajadzības atdot savu neatkarību kārtējam PSRS tipa veidojumam, kur lietas nosaka birokrāti kaut kur aiz apvāršņa, un kur lietu ietekmēšanai ir vajadzīgas baisas summas, ko maksāt lobētājiem.

12.februāris. Izskatās, ka pirmās simt balsis ir savāktas. BET! Tagad notiks tas, ko sauc par juristu filtru: tie dos slēdzienu, vai izstāšanās no ES ir tiesiski iespējama, vai tā nav pretrunā ar satversmi, un “vai iniciatīvai ir risinājums”. Te nu gan ir vieta, kur ietekmēt iniciatīvas redzamību. Gadījumā, ja juristu kungu atbilde ir negatīva, gribētos redzēt viņu sniegto atbildi…

24. februāris. Aizsūtīju e-pastu uz sveiki@manabalss.lv, interesējos par šīs iniciatīvas statusu.

5. marts. Joprojām gaidu atbildi. Ja man nevajadzētu interesēties par šo iniciatīvu, viņi  varēja vismaz atsūtīt attiecīgu atbildi. Bet klusums. Iniciatīva nav redzama arī manabalss.lv apstiprināto iniciatīvu sarakstā.

13. marts. Uztaisīju pats savu iniciatīvu par izstāšanos no ES :) http://manabalss.lv/i/326. Gaida apstiprinājumu.

14. marts. Iniciatīva ir pirmo 100 parakstu vākšanas stadijā. Kas vēlas, var parakstīties: http://manabalss.lv/i/326

19. marts. Savāktas jau 40 balsis.

Līdzīgi ieraksti

16 komentāru ierakstam uz “Manabalss.lv balsošana par izstāšanos no ES”

  1. fx teica:

    ja būtu nedaudz painteresējies par to, kā strādā manabalss.lv, nevis uzreiz ķēries pie konspirācijas teoriju cepšanas, tad uzzinātu, ka vispirms jebkurai iniciatīvai jāsavāc 100 balsis, lai tā vispār tiktu apstiprināta un nonāktu kopējā sarakstā, – jau 10 000 balsu savākšanai.
    reku vēl viens piemērs, kas vēl nav savācis sākotnējās 100 balsis: http://manabalss.lv/par-nepamatotu-ce-a-z-mju-uzst-d-anu/show
    tad jau labāk paraksti šo, ja esi gatavs parakstīt jebkuru s*&du bez domāšanas.

  2. Henrijs teica:

    http://youtu.be/d0G1X5yH_9k noskaties šo video un kļūs skaidrs kas un kā

  3. egleskoks teica:

    Man arī sākumā bija aizdomas, ka ir kaut kādi uzstādījumi vai kas tamlīdzīgs. Kad nu tādus nekur ātrumā neatradu, ķēros pie konspirācijas :)
    Kas attiecas uz “sūdu”, patiesībā sen jau vajadzēja draudēt ar izstāšanos. Nu nav mums vajadzīgs iestāties kārtējā PSRS, pilnīgi pietika ar savstarpējiem tirdzniecības līgumiem.

  4. fx teica:

    Kamon, vecīt, mums te ir Saskaņas Centrs un Ušakovs ar Lindermani. Mēs vienkārši nevaram atļauties izstāties ne no ES, ne NATO, būsim reāli.

  5. Mārtiņš Štāls teica:

    Kas liek domāt, ka Latvija savas valstiskās intereses spēs labāk realizēt ārpus Eiropas Savienības nekā esot tajā iekšā? Varbūt ir doma, ka šī brīža ekonomiskās izaugsmes tempi liecina par to, ka šī savienība ir sevi izsmēlusi un tās tālākais eksistencei nav jēgas?
    Es domāju, ka Latvijas iedzīvotāju interesēs ir palikt ES un lobēt valstu vienlīdzību savienībā, bet paralēli sargājot savu suverenitāti, piemēram, nepieļajot pārlieku lielu valsts parādu, vai importa pārsvaru pār eksportu utml.
    Šie, manuprāt, nav tik bezcerīgi un neizpildāmi uzdevumi, lai teiktu, ka tās grūtības, kurās mēs automātiski nonāktu ārpus ES būtu vieglāk atrisināmas.

  6. egleskoks teica:

    Pirmkārt, mēs savas intereses varētu aizstāvēt jau ar to vien, ka piedraudētu izstāties. Gan jau kāds mums kādu kotleti atmestu, lai tikai šāda bīstama doma mums aizmirstos.

    Mēs nekad nebūsim vienlīdzīgi savienībā, kurā lēmumi tiek pieņemti kuluāros un dažādās pusslepenās pārrunās. Vienkārši tāpēc, ka mums nav pietiekoši daudz naudas, lai mūsu algoti cilvēki piedalītos visos banketos, aizkulišu intrigās un atklātā lobēšanā. Daudzu lielu firmu budžeti pārsniedz mūsējās valsts budžetu, tāpēc teikšu: esiet reāli, mēs tur daudz neko ietekmēt nevaram, vismaz pašreizējā situācijā. Varbūt poļi var, viņi tomēr ir 40 miljoni.

    ES lēmumus pieņem birokrātija, ieklausoties lielo naudas interešu lobijos. Jo tālāk atrodas lēmumu pieņemšanas centrs no vietas, kurā iegūstama informācija lēmumu pieņemšanai, jo lēnāka un neprecīzāka ir reakcija uz notikumiem. Tas ir apmēram tā, ka katram daudzdzīvokļu ēkas īpašniekam ir jāraksta iesniegums namu pārvaldei, lai tā atļautu nopirkt jaunu TV. Pat, ja šīs atļaujas piešķir visiem, pirkšana ieilgst un gadās nokavēt atlaides tuvākajā veikalā.

    Vēl viena lieta ir kontrole pār finanšu resursiem. Apstākļos, kad valstij nav kontroles pār savu naudu, jo naudas emisija notiek ar ECB akceptu, valstij nav kontroles pār savu saimniecību, valsts zaudē jēgu. Latvijas valdība pārvēršas no iedzīvotāju pārstāvja par lielās ES kolektīvo gubernatoru. Piedevām, ievērojot nejēdzības finanšu sistēmas uzbūvē, kuru dēļ pat visbagātākās valstis neizbēgami kļūst par parādniekiem privātpersonu pārvaldītām bankām, mums nav nekādu izredžu attīstīties, jo jākaro ne tikai ar bankām, bet arī ar citām valstīm par šiem pašiem finanšu resursiem (Par parādu problēmu ir tā manis tulkotā grāmata, ko var iekačāt sadaļā “tulkojumi”).

  7. Grrr teica:

    Katram ir savs viedoklis.

    Man personiski šķiet, ka iemesls, kāpēc tik maz cilvēku parakstās, ir tas, ka lielākā daļa no manabalss lietotājiem ir salīdzinoši inteliģenti. Bet varbūt es kļūdos.

    Savukārt tiem, kas GRIB parakstīties par izstāšanos, es aicinu vispirms aprēķināt, cik tas mums maksās fiziskās naudiņās. Patlaban mēs no ES saņemam vairāk naudas, nekā tajā iemaksājam (un īstenībā vēl vairāk nekā ir tikai oficiālajos maksājumos. Piemēram, visi ES fondu pakalpojumu projekti, kuros darbojas Latvijas kompānijas, uz katru Latvijas ieguldīto latu nodokļos + ES līdzfinansējumā valstij tiešās naudās ienes kā minimums Ls1,75.

    Respektīvi, jāizpēta, cik, pēc esošā ES dalības līguma, mums būs jāatmaksā no saņemtā izstājoties, un jāsaprot, vai esam gatavi palielināt savu parādu par tādu apjomu, un kurš mums uz kādiem procentiem to būs gatavs aizdot, ja mēs pat nebūsim ES dalībvalsts.

    Varu tikai minēt, ka summas būs megaiespaidīgas, līdz ar to, ja ir vēlme valsti galīgi nolaist līdz kliņķim, droši uz priekšu.

    No ES neizstājas tad, kad iet slikti. To var atļauties darīt tad, kad ES ir noslaukta pietiekami un mēs esam uz iegūtā bāzes ievērojami pakāpušies.

  8. egleskoks teica:

    Kur šos skaitļus var pārbaudīt?

  9. Jānis teica:

    Izstāties un bankrotēt? Balsojam balsojam… Izstājoties parāds būs mākoņos..

  10. egleskoks teica:

    Vai varētu paskaidrot, kāpēc tieši bankrotēt? Man šķiet tieši otrādi, tad varētu realizēt paši savu finanšu politiku, neatkarīgu no ECB.

  11. Aleksandrs teica:

    Man tas manabalss.lv kantoris liekas aizdomīgs jau sen. Nesen gribēju parakstīties par Hipotēkas un zemes bankas saglabāšanu valsts īpašumā. Finālā pēc trešā mēģinājuma atmetu visas cerības. Runā, ka finansējums tam bordelim nāk no sorosa, tad nav jābrīnās par tā darboņu goda prātu.

  12. Giors teica:

    Varbūt manabalss gaida, kad samaksās? Dānija tiešām panāca ļoti labvēlīgus noteikumus lauksaimniecibai un cukura ražošanai, draudot izstātieas. Interesanti ir ari uzzināt cik tad ir tādu kas ir par izstāšanos? Par ES noslaukšanu, varbut kāds biezais arī ko noslauc, bet parastajiem cilvēkiem tāpat nekas netiek. Piemēram tā pati māju siltināšana- ES daļa aiziet bankai kreditprocentos, ja esi ļoti bagāts un vari uzreiz samaksāt par siltināšanu tad dabūsi 40% no ES.

  13. juris teica:

    Manabalss tiešām tika veidota par Sorosa fonda naudu.Tā tika radīta tvaika nolaišanai un dažādu sīku,valstij nenozīmīgu projekteļu izbāšanai priekšplānā.

  14. Eriks Snaskis teica:

    Sveiki! Man ir pilns manabalss iniciativu saraksts, to skaita “neredzamo”, kuri veel nesavaaca 100 balsis – juust to varat apskatiit sheit un nobalsot par visam kuras jums patiik.

  15. Gatis Sijāts teica:

    Tikko parakstījos par SAGABĀT LATU KĀ ATVIJAS VALŪTU,taču daļā JAUNĀKIE NOTIKUMI kur parādās tikko parakstījušies,to neredzu,tādēļ sāku apšaubīt šā portāla godīgumu.

  16. egleskoks teica:

    Ja tas ir iespējams, vajadzētu dokumentēt faktus, un tad varētu palaist tālāk, lai cilvēki redz “uz pirkstiem”.
    Manabalss.lv nav valdības orgāns, tāpēc formāli var neturēties pie patiesības. Varbūt kļūdos…

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija