Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Solis atpakaļ, virziens – ESSR?

Autors egleskoks @ 20 novembris, 2009

Herman Van Rompuy un Baronese Eštona

Herman Van Rompuy un Baronese Eštona

Nu tad tā, brālīši. Ir iecelts jaunais ES “prezidents”, kas ir kārtējais solis jaunas PSRS tipa organizācijas virzienā.

Tante ES ārlietu ministres amatā ir pavisam garām, kaut kāda no nezin kurienes izvilkta, nav pat nevienu vēlētu amatu ieņēmusi. Tas nekas, ka baroneses tituls.

Toties Hermanis ir nelāgu lietu pilns, esot baisi pārliecināts federālists un talantīgs diplomāts. No kā var secināt, ka viņa uzdevums ir mūs maigi pārliecināt, ka visiem kopā būs labāk, vienotā nodokļu sistēmā, ar vienotu ES himnu, ES karogu un iespējams, pēc pārdesmit gadiem – vienotu ES valodu. Galu galā, visas nesaskaņas taču ceļas no atšķirībām, vai ne?

Tulkojums no Hermaņa runas, ko oriģinālā var noskatīties youtube, pievērsiet uzmanību teiktajam 3:20-3:40 :

2009. gads ir arī pirmais globālās pārvaldes gads, ar G-20 nodibināšanu ekonomiskās krīzes laikā, un Klimata konferenci Kopenhāgenā, kas ir vēl viens solis mūsu planētas globālās pārvaldes virzienā.

Tas, ka šie cilvēciņi nav nekādi līderi, ir skaidrs pat ezim. Tātad, kas gan īsti ir līderi aiz skatuves? Manuprāt, nav svarīgi, kas tie tādi ir, jo vienīgais, par ko cilvēki ir visos laikos cīnījušies, ir statuss. Tā dēļ ir darīti gan labi darbi, gan neaprakstāmas šausmas. Nedomāju, ka šoreiz būs citādi. Kam ir liela vara, tam ir arī nepārvarams kārdinājums to izmantot sava statusa paaugstināšanai, kaut vai tāpēc jāiznīcina kāda tauta.

Kas attiecas uz mums – esam jau pietiekoši izbaudījuši “ES labumus”, un turpmāk saņemsim vēl. Kamēr vairs nejutīsim nekādu atšķirību starp latviešiem, spāņiem un arābiem.

Kas ir aizmirsuši, no 1. decembra stājas spēkā Lisabonas līgums.

Interesenti var palasīties:

Centurian2′s web blog

hfboards.com

Līdzīgi ieraksti

2 komentāru ierakstam uz “Solis atpakaļ, virziens – ESSR?”

  1. Māris teica:

    Ja salīdzina šo notikumu ES vēsturē ar PSRS, tad man šķiet ka analoģijas te ir jāvelk nevis ar tās dibināšanu, bet gan ar Brežņeva iecelšanu par ģenerālsekretāru. Nu jā, virziens drīzāk uz ESRS nekā ESV.

  2. JurisM teica:

    Tā tante pēc pilnīgas zoss izskatās…Uz to ka viņa tāda arī ir norāda arī Eiroparlamenta locekļi..

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija