Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Atvadas no Veselā Saprāta

Autors egleskoks @ 6 oktobris, 2011

Šodien mēs sērojam par senu un mīļu draugu, Veselo Saprātu, kas ilgus gadus bija kopā ar mums un nu ir aizgājis viņsaulē.
Neviens nezin viņa patieso vecumu, jo dzimšanas dati sen ir zuduši slepenos dokumentos.
Mēs viņu atcerēsimies pēc šādām vērtīgām pamācībām:
- Zināt, kad jārīkojas saprātīgi;
- Kāpēc pirmais maļ tas, kurš pirmais atnāk;
- Dzīve ne vienmēr ir taisnīga;
- Varbūt es pats biju vainīgs.

Veselais Saprāts ar naudu rīkojās vienkārši un saprātīgi: netērēt vairāk par nopelnīto, vadību jāuzņemas pieaugušajiem, nevis bērniem.
Veselā saprāta veselība sašķobījās, kad tika pieņemti labi domāti, taču pārāk valdonīgi likumi.
Ziņas par sešgadīga zēna apvainošanu seksuālā uzmācībā par klasesbiedrenes skūpstīšanu, pusaudžu izslēgšana no skolas par mutes skalošanu pēc pusdienām, skolotāja atlaišana par nevaldāma skolēna norāšanu – tas viss tikai pasliktināja Veselā Saprāta veselību.
Pamats zem kājām zuda, kad vecāki uzbruka skolotājiem par nerātnu bērnu sodīšanu, kādus paši bija uzaudzinājuši. Stāvoklis kļuva vēl ļaunāks, kad skolām bija jāsaņem vecāku piekrišana, lai skolēnam iedotu aspirīnu vai iesmērētu ar pretiedeguma krēmu, taču nedrīkstēja vecākiem ziņot par grūtniecību un vēlmi veikt abortu.
Veselajam Saprātam vairs negribējās dzīvot, redzot, kā baznīcas top par uzņemējdarbības veidu un ar noziedzniekiem apietas labāk nekā ar viņu upuriem.
Smags trieciens bija liegums savā mājā aizstāvēties pret kramplauža tīkojumiem, riskējot ar kramplauža apsūdzību uzbrukumā.
Veselais Saprāts pilnīgi pazaudēja vēlmi dzīvot, kad kāda sieviete vairs neapjēdza, ka kūpoša kafijas tase ir karsta, un ātri vien saņēma lielu sāpju naudu pēc tam, kad ar to aplējās.
Veselo Saprātu viņsaulē jau gaida vecāki Patiesība un Uzticēšanās, sieva Apdomība, dēls Atbildīgums un meita Domāšana.
Šai saulē ir palikuši četri pusbrāļi: Es Zinu Savas Tiesības, Es To Gribu Tagad, Vainīgs Ir Kāds Cits, un Es Esmu Upuris.
Bērēs piedalījās tikai nedaudzi, jo reti kurš pamanīja Veselā Saprāta aiziešanu. Ja Tu to esi pamanījis, paziņo arī citiem. Ja neesi, nedari neko.

———————–
Pamanīts un tulkots no RIP Common Sense

Vēl šajā blogā:

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija