Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Kašķēšanās ir terorisms

Autors egleskoks @ 7 janvāris, 2010

Šodien vakara ziņās kārtējais “ar terorismu saistītais satraucošais jaunums”: Lidmašīnā, kas devusies uz Havaju salām no ASV, kāds pasažieris atteicies izlaist no rokām savu nelielo bagāžu, nesmuki izrunājies un draudējis stjuartēm.

Rezultātā divi iznīcinātāji pārtvēruši lidmašīnu, un tā atgriezusies lidostā, no kuras pacēlusies. Kašķīgā pasažiera personība noskaidrota, un viņš palaists vaļā.

Īsti nevaru saprast, kurš jūk prātā. Ja šis pasažieris tiešām būtu terorists, uzspridzinātos pie pirmā pieprasījuma parādīt rokas, un tamlīdzīgi. Pēc divu iznīcinātāju dzenāšanas pakaļ pasažieru lidmašīnai arī nebija nekādas vajadzības: ja ļaunais terorists spridzinātu lidmašīnu, abi iznīcinātāji neko nevarētu palīdzēt, ja nu vienīgi paziņot, kur nokritusi lielākā daļa atlūzu.

Ar tādiem teroristiem arī es būtu gatavs pabraukāt, būtu interesantāks lidojums.

No paranoisma sērijas: varbūt tur apakšā ir dziļš un viltīgs plāns. No sākuma pieņem likumus, saskaņā ar kuriem teroristiem nav pilnīgi nekādu cilvēktiesību. Sabiedrība to atbalsta, jo sevišķi sabiedēta ar TV pastāstiem. Tad lēnām notiek paša terorisma jēdziena mainīšana, līdz par teroristiem kļūst visi likumpārkāpēji. Un viss, praktiski jebkuru cilvēku var apsūdzēt terorismā. Piemēram, kabatzagli par to, ka viņš nekaunīgā kārtā grāvis valdības kā efektīva kārtības nodrošinātāja reputāciju :)

Līdzīgi ieraksti

3 komentāru ierakstam uz “Kašķēšanās ir terorisms”

  1. Aija teica:

    Terorisms kā tāds vispār ir skaisti uzfrišināta lieta. Lielākoties mākslīgi radīta, lai cilvēkus biedētu un turētu ērtā ķēdītē.
    Par pēdējo rindkopu ļoti Tev taisnība.

  2. Jānis teica:

    Var uz šo jautājumu paskatīties no citas puses. Varbūt labāk vienu vai dažas reizes ir reaģēt saasināti (overreact), lai pēc tam citos reisos pat nervozie lidotu mierīgi, zinot, ka būs ļoti, ļoti nepatīkami.
    Iznīcinātājlidmašīnas aiz loga ir daļa no psiholoģiskās iedarbības.

  3. egleskoks teica:

    Domāju, kāds no apkalpes mierīgi varēja šim iebakstīt ar elektrošoku, un turpināt ceļu, ja mierīga pierunāšana nepalīdz. Vai arī paskaidrot, ka būs jāgriežas atpakaļ, ja daudz niķosies.
    Šai gadījumā jau sanāk reaģēšana uz sekām, ja cilvēks ar kaut ko bīstamu jau iekāpis lidmašīnā. Un iznīcinātāji ir dikti dārga psiholoģiskā iedarbība – draudīgs zvans kaut vai no baltā nama būtu daudz lētāks :D
    Par šotēmu var palasīt speciālista viedokli: Post-Underwear-Bomber Airport Security

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija