Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Kopējamo aparātu disks saglabā visu

Autors egleskoks @ 24 aprīlis, 2010

Saskaņā ar CBS news rakstu Digital Photocopiers Loaded With Secrets, digitālie kopētāji, kuriem ir cietais disks, šajā diskā saglabā visus jebkad kopētos dokumentus. Disks ir tāds pats, kādu izmanto personālajos datoros, un jebkuru reiz kopēto dokumentu attēlus var no cietā diska iegūt visai vienkārši, izmantojot internetā atrodamas programmas. Kopš 2002. gada ražotajiem kopētājiem gandrīz katram ir cietais disks.

Raksta autori veica eksperimentu: iegādājās lietotus kopētājus, izjauca un cietos diskus pievienoja datoram. Ieguva dokumentu attēlus no policijas iecirkņa, gan medicīniskus datus ar analīzēm un ārstēšanas rezultātiem un diagnozēm, gan finanšu dokumentus. Daudz sensitīvu un personas datu, kurus indivīdi ar kriminālām nosliecēm var viegli izmantot dažādos noziegumos.

Ir jau arī izstrādātas programmas, kas spēj kopētāju cietos diskus pārrakstīt un šādu attēlu vēlāku nolasīšanu padarīt neiespējamu. Protams, viņas attiecīgi maksā.

Secinājums: jūsu atkritumi par jums stāsta ļoti daudz. Ja pārstāvat iestādi, kas ļoti rūpējas par datu drošību, pirms ārā mešanas savu veco kopētāju diskus palieciet zem pamatīga āmura sitiena :) Tāpat dariet arī ar saviem nolietotajiem datoriem. Tad gulēsiet nedaudz mierīgāk.

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

3 komentāru ierakstam uz “Kopējamo aparātu disks saglabā visu”

  1. iglali teica:

    Hm,- interesants jautājums man te, nudien, ir par dažiem datoriem, kurus Latvijas valstij, konkrēti, priekš LR Saeimas it kā “uzdāvināja” ASV kongress jeb Tēvocis Sems tad, faktiski, PIRMĀS IESTRĀDES bija jau tad, kad vēl pastāvēja LPSR Augstākā padome, jā, kuru kopējā vērtība esot bijusi ap 10 (desmit!) miljoniem latu.

    P.s.

    Protams, amerikāņu tautas minētajā DĀVINĀJUMĀ, ietilpa ar daži kopētāji, kurus darbinot reizēm šķita, ka dzirdamas ir pat kara lidmašīnām pilotu, protams, neskaidri ÷ kodēti caur traucējumiem un caur datu sablīvējuma fonu, tātad, viņu sarunas utml. čivināšana.

    /25.04.2010.~9°°/

  2. Grrr teica:

    taupības nolūkos gan tie diski parasti nav pārāk lieli un intensīvi lietots kopētājs ne tuvu ne visu nevar atrādīt, ja pilnvērtīgi mūžu nostrādājis.

  3. egleskoks teica:

    Vārds vietā. Droši vien būtu jāprecizē, ka kopējamā aparāta cietais disks VAR saturēt nolasāmā veidā jebkuru no iepriekš izdrukātajiem dokumentiem, kaut arī nekādas garantijas nav. Tas ir līdzīgi kā ar rakāšanos miskastē – var atrast interesantas ziņas par atkritumu izmetēju, taču tā nesatur VISUS atkritumus, kas reiz izmesti.

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija