Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Personiskā politiskā atbildība

Autors egleskoks @ 15 jūnijs, 2009

Kāda laba ideja no mana brāļa, kurai pilnībā pievienojos:

=========================================================

Visiem likumiem, likumu projektiem utt. obligāti jāpiekarina to autoru un līdzautoru vārdu, uzvārdu, personas kodu, foto….Tā teikt, lai “tauta pazīst savus varoņus”…
Varētu baigi labā lieta sanākt…gribi negribi politiķiem būs par saviem darbiņiem, kaut vai netieši, jāatbild….Tautas kalps vairs nevarēs justies anonīms un nesaistīts ar saviem darbiem….Tie politiķi tāpat vien nekur nevar pazust…pēc ēdamā jābrauc, izklaidēties arī…publiskā telpā gribi negribi jāgrozās….ar tur pikts tantuks, kuram pensija apgraizīta…vai nekustamā īpašuma nodoklis uzlikts….Būs tādā vieglā stresiņā jādzīvo…:))
Tad likuma kalpam rastos vistiešākā atbildība vēlētāju priekšā…un par kriminālatbildību arī nevajadzētu aizmirst….

=========================================================

P. S. Senajā Grieķijā, ja politiķi pieķēra melos, viņu sodīja ar nāvi.

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

6 komentāru ierakstam uz “Personiskā politiskā atbildība”

  1. Artūrs teica:

    Tam, kam tas ir interesanti, visa info ir pieejama, vajag tikai ievadīt vēsturisko info un politiķu datubāzi. Bez personas kodiem, jo tie nav publiski.
    Vispirms vajag neatkarīgu vietni/lapu izveidot.
    Saeimas sēdēm ir stenogrammas – tur ir redzams,kas bija klāt, cik par, cik pret balsoja.
    Personālos balsojumus bieži nerīko. Iekšēji saeimas balsošanas sistēmā šķiet nav atmiņas,
    kurš sēdēja pie pogas. Ir dzirdēts, ka deputāti par kolēģi, kurs ir reģistrējies sēdei, bet izgājis, nospiež balsošanas pogu.
    Ja ir kabineta slēgtā sēde – tik un tā ir zināms, kas tur piedalījās – arī to var dokumentēt.
    Par likumiem vispār – ir tādas grāmatas LU apgādā: “Kriminālprocess shēmās” – tur ir divi sējumi – kopā pāri par 700 lappusm. Un visās ir tikai un vienīgi “IF THEN ELSE” shēmas. Tas uzskatāmi rosina ļoti daudz jautājumu par principiālo spēju ievērot likumus, turklāt salikt tos loģiskā kārtībā, turēt atmiņā, un galvenais – pārraudzīt visu to ievērošanu. Ar 10 baušļiem bija daudz vienkāršāk :) Sabiedrību ar lielāku likumu daudzumu neizlabosi.

  2. Juris teica:

    Tur jau ir tā nelaime, ka informācija it kā ir pieejama, bet stipri jāpameklē. Informācijas meklēšanai lieti noderētu šī neatkarīgā vietne. Par to vai politiķu personas kodiem ir vai nav jābūt publiski pieejamiem,vēl var diskutēt. Vai politiķim, kurš apzināti un mērķtiecīgi ir gājis uz to, lai kļūtu par publisku personu un darbotos valsts un tās pilsoņu labā, būtu jāsaglabā daļēja anonimitāte? Diez vai…Gribi būt anonīms (līdz ar to nesodīts???) – nelien politikā…Pie tam tie personas kodi cirkulē uz velna paraušanu…sākot ar poliklīnikām un beidzot ar visādiem 2 m2 līzinga kantoreļiem….
    Lai atceramies kādus podus ievārīja tas gadījums ar Grīnbergiem Ventspilī…Tikai tāpēc ka nefigurēja personas kodi…un tiesvedība arī bija…
    A jautājums par sarežģītajiem likumiem un to savstarpējo salinkošanu – tas gan ir ievērības cienīgs jautājums…Ir likums vienā sējumā un ir likuma skaidrojumi…vēl trijos sējumos…:) Tas gan ir sviests..

  3. egleskoks teica:

    Likumu sarežģītība arī ir faktors, kas traucē taisnas tiesas spriešanu. Vai nesaprotams spriedums, vadoties pēc nesaprotama likuma, var būt taisnīgs?

  4. Juris teica:

    Navar vyss..:)

  5. Artūrs teica:

    “Par pensiju samazinājumu nobalso arī klāt neesoši deputāti”
    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/article.php?id=597555 – ļoti izteiksmīgi par tēmu …
    Tomēr arī cerīgi, ja jau personas var noskaidrot.

  6. Artūrs teica:

    Tēmu var paplašināt arī ar lielo Latvijas uzņēmumu valdēs sēdošajiem – gan valsts, gan privatizēto uzņēmumu. Kas ir šie cilvēki ?
    http://www.db.lv/a/2009/06/17/Latvijas_gaze_dividendes
    Ir arī padomes loceklis ar latvisku vārdu(!) Juris :)

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija