Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Lapa, kura lasa domas. Knifs.

Autors egleskoks @ 1 janvāris, 2010

Internetā uzskrēju virsū lapai, kurā tiek piedāvāts uzminēt, kuru skaitli esi iedomājies. Pa ceļam jāveic neliels pārrēķins. Lapa atrodas http://www.ugbereg.ru/magic.html. Piedevām, tur tiek apgalvots, cik ļoti veicas tiem, kas vēsti par šo lapu izplatījuši cik tur tajos forumos un kas notiks, ja to nedarīsi. Izmēģiniet paši, kam nav slinkums, lai nav garlaicīgi lasīt tālāko. Ne jau izplatīt vēsti, bet to, kā lapa darbojas :)

Tātad, no pirmā acu uzmetiena manas domas tiek sekmīgi lasītas. Taču mani interesē, kā tieši tas darbojas. Kompis tak nav nekāds ekstrasenss un vispār nav dzīvs, tātad tur ir kāds knifs. Pirmā doma bija, ka pati melnā tabula izveido kādu burtu secību, kas zemapziņu ietekmē izdarīt tikai šķietami nejaušu izvēli. Tomēr tas būtu pārāk sarežģīti, un ne vienmēr darbotos. Šī hipotēze tika atmesta, kad pie nejauši izvēlētiem skaitļiem pieskaitīju iepriekš izvēlētu konstanti – arī tad šī lapa pareizi uzminēja manus skaitļus.

Piesēdināju sievu – arī ar viņu darbojas. Darbojas arī tad, ja aizklāj acis, tāpēc nekāda zemapziņas ietekmēšana tur nevarētu būt. Ievēroju, ka katru reizi tabula izskatās savādāk, taču vienmēr no apakšējā kreisā stūra pa diagonāli sākas zīmju virkne. Vairākas reizes pārlādējot, šis izkārtojums saglabājas, mainās tikai burti.

Lapas pirmkodā ir samērā vienkārša javaskripta formula, kuras jēga ir lapas pārlādes brīdī nejauši izmainīt tabulā attēlotos burtus, saglabājot iepriekš minēto secību pa diagonāli. Tātad rezultāts ir zināms jau iepriekš, un tātad nekāda domu minēšana nenotiek.

Skaisti, tad kāds ir matemātiskais princips pamatā? Ja lapā minēto formulu secīgi piemērojam skaitļiem no 10 līdz 99, drīz vien nevar neievērot, ka katra desmita robežās formulas iznākums ir viens un tas pats:
10-(1+0)=9;
11-(1+1)=9;
12-(1+2)=9;
19-(1+9)=9;

84-(8+4)=72;
85-(8+5)=72;
86-(8+6)=72;
87-(8+7)=72;
88-(8+8)=72;

utt.

Zinot šo likumsakarību, iespējams iepriekš paredzēt, kādu burtu kompis parādīs – tas būs burts tabulas apakšējā kreisajā stūrī.

Maģiskais kvadrāts

Maģiskais kvadrāts

Labi, kur var šo te jociņu pielietot praktiski? Varu saderēt, ka to izmanto naudas taisīšanai ar muļķiem, kuriem ar šī trika palīdzību rada ticību minētāja nemaldīgumam, lai pēc tam virzītu vajadzīgajā virzienā. Ja pasākumu vēl ietērpj piemērotā mārketinga apvalciņā, perspektīvas zvejošanai internetā paveras patiešām plašas.

Līdzīgu triku man iemācīja bērnībā: man aprakstīja divus meiteņu tipus, kas man noteikti patīk. Atminējums bija vienkāršs: jāapraksta sieviete, kura ārēji ir vai nu tieši tāds pati, vai arī pretēji. Ja simpātijas jāpiemeklē garam, slaidam blondīnam, tad tās būs gara auguma blondīnes vai maza auguma tumšmates ar noslieci uz korpulenci (un jā, pēdējā ir mana sieva). Tas ir dabas likums, nekādas maģijas :)

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija