Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Daži interesanti fakti par Somālijas pirātu motivāciju

Autors egleskoks @ 5 maijs, 2009

Ir daži interesanti fakti par Somālijas pirātu rīcības iemesliem, par kuriem noklusē lielā prese, arī Latvijā.

Somālija vairs kā tipiska valsts neeksistē, tātad nespēj vai vienkārši nesargā savu vairāk kā 3000 km garo jūras robežu. To tad arī izmanto dažādi haļavas tīkotāji, jo “nevienam nepiederošs” īpašums tā vien ilgojas tikt savākts.

Pirmkārt, dažādu valstu zvejas kuģi uz nebēdu kāš tukšu viņu jūru. Kaut arī valsts ir sabrukusi, somālieši nekur nav pazuduši un joprojām vēlas ēst un tādēļ zvejo; un viņi nevar neredzēt iemeslu, kas iztukšo viņu zivju krājumus. Piemēram, ES valstu zvejas kuģi.

Otrkārt, neapsargāti ūdeņi ļoti vilina dažādu atkritumu izgāzējus, kas jūrā var nesodīti izmest, piemēram, radioaktīvos atkritumus. No tās pašas ES ar dažādu mafijas organizāciju starpniecību. Ir jau bijuši gadījumi, kad no jūras tiek izskalotas mucas ar atbilstošiem uzrakstiem, pēc saskarsmes ar kurām somāliešiem rodas tipiskas staru slimības pazīmes.

Tāpēc arī atbalsts pirātiem no vietējo iedzīvotāju puses. Protams, arī naudas faktors ir nozīmīgs. Tikai Rietumu prese pirātu demonizācijas procesā aizmirst par pašu grēkiem…

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

5 komentāru ierakstam uz “Daži interesanti fakti par Somālijas pirātu motivāciju”

  1. Artūrs teica:

    Vai Al Jazera arī klusē par šo argumentu? Kam šī valsts agrāk bija kolonija ? Sanāk, ka ar sabrukušām valstīm neviens neko darīt nevar? Vispār baisi – sabrukusi valsts – teritorija ar patvaļu – nekādas lauksaimniecības, tikai lopus ganīt aiz detona sienām un pašiem dzīvot “modernos klanu pilskalnos” – dzelzsbetona bunkuros pie ūdens avotiem – tāda kā pēc atomkara apokalipse.

  2. Jazeps teica:

    gandrīz vai jādomā vai te Latvijā nav līdzīgi jāiekārtojas:)
    betona pagrabā, ar slepenām ejām, pāris šaujamieročiem, dzeloņdrāšu žogu apkārt utt utt:)

  3. Jazeps teica:

    bet tas kas notiek pasaulē – un galvenais – ka ļauži par to neko neuzzin, jo ziņās par to neko nestāsta, ir vienkārši vāks.
    senā gudrība māca, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības, līdz ar to, mēs visi labticīgie nezinātāji, savas nezināšanas dēļ esam pieļāvuši patreizējos notikumus un iekārtojumu, tad nu pašiem te arī jādzīvo un tas viss jāizbauda uz savas ādas

  4. iglali teica:

    Somālija ir INTERESANTA ar to, ka tur nepastāv centrālā vara, ka viss ir juku jukām, lūk,- šo pārvaldes trūkumu allaž ir labi atcerēties tur, jo … lielvalstu dominantei tas ir – izdevīgi.

    P.s.

    Latvija mūsdienās ir Somālijas precedents,jo … Rīgā sanākušie vadoņi, partijas un klerikālie grupējumi tik to vien dara, ka kārto personiskos darījumus un ņem ārvalstu kredītus,ko neatdos.

    /1.05.2010.~8:45/

  5. 2spinach teica:

    3bookmarks…

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija