Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Brāļu Kaudzīšu muzejam draud slēgšana

Autors egleskoks @ 19 aprīlis, 2009

Brāļu Kaudzīšu muzejs (te jāatgādina, ka brāļi Kaudzītes ir  latviešu romāna “Mērnieku laiki” autori) Kalna Kaibēnos, kuram nu draud slēgšana pēc 50% finansējuma samazināšanas, kas jau tā bija niecīgs, ir uzskatāms piemērs tam, kā globalizācija tās pašreizējā izpildījumā sagrauj tautu kultūras mantojumu. Ne tikai mūsējās, mēs esam tikai “vieni no”, tas pats attiecas uz daudzām citām lielām un nelielām tautām.  Kredītu bums pasaules mērogā ar sekojošu ekonomisku sabrukumu, kuru ekonomiski pārdzīvo vien tie, kas šo burbuli radījuši, tad sev izdevīgā laikā “pārdūruši” un tagad iedzīvojas un vispārējās nelaimes rēķina, par sviestmaizi uzpērkot veselas bankrotējušu valstu nozares, arī Latvijā (piemēram, ERAB ceturtās daļas Parex bankas iegāde).

Muzejs ir viens no kultūras pieminekļiem, kas iet bojā līdz ar lauku ekonomiskā pamata sabrukumu. Ja Tevi interesē, ko šajā lietā varētu darīt (situācija ir glābjama, un muzeja vadība noskaņota cīnīties), tautasforums.lv ir plašāks raksts par šo tēmu.

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

4 komentāru ierakstam uz “Brāļu Kaudzīšu muzejam draud slēgšana”

  1. acs teica:

    Meernieku laiki beigushies, muzejs vairs nav aktuaals, vajag digitalizeet un iesaldeet lai atkauseetu tad kad mernieku laiki atkal bus aktuaali, bet tagad jaalaizh lai cilveeki tur dziivo. Ja kaads sveshzemnieks to vietu iekaarot grib, to jaadzen ar mietu vai jaashauj nost.

  2. k99 teica:

    Mērnieku laiki varbūt nav aktuāli, bet ir aktuāli, lai cilvēki spētu domāt vairāk kā tikai par savām un savas ģimenes vajadzībām. Tēlaini izsakoties, tas ir tas, ar ko tauta atšķiras no cilvēku bara.

  3. iglali teica:

    Ne jau ‘Brāļu Kaudzīšu muzejam draud slēgšana’, bet gan Latvijai, ja jau ar tādām VĒRTĪBĀM vairs Pašvaldību savienības pārstāvētais mehānisms vairs nerēķinās,-jāsāk Pretošanās kustība.

    P.s.

    Hm, – nav prātīgi vairs noliegt, ka PAŠVALDĪBU SISTĒMA Latvijā šobrīd ir nekas cits kā TERORISMA centrālā vara, kas visu ārda, posta, nodrošinot elevatoru, cukurfabriku, skolu utt. postu.

  4. 2insulated teica:

    2critter…

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija