Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Jokainā “Neo” lieta un jautājums par likumīgajiem līdzekļiem

Autors egleskoks @ 13 maijs, 2010

Drošības iestādes vakar lepni paziņoja, ka ir arestēts tā dēvētais “Neo”, cilvēks, kurš internetā publicējis no VID iegūto informāciju par valsts iestāžu darbinieku atalgojumiem. Vienlaikus, informācija par šī cilvēka identitāti “netiek ne apstiprināta, ne noliegta”. Acīmredzot, policija atstāj sev “atkāpšanās ceļu” gadījumam, ja Poikāns tomēr neizrādās Neo.

Interesanti, kāpēc vajadzīgs apcietināt cilvēku, par kura vainu paši vēl šaubās, un uztaisīt skaļu kratīšanu žurnālistes Nagles dzīvoklī, kuras nepieciešamība arī netika izskaidrota? Rodas situācija, par kuru runā visos plašsaziņas līdzekļos, TP ir runājusi par Mūrnieces demisiju kratīšanas sakarā, un arī Zatlers bilst savu vārdu, aicinot visu ķidāt lēnām un pamatīgi.

Notikušā rezultāts ir pamatīgs troksnis presē, un mazāk domājošajiem rodas iespaids, ka “mūsu policijai rokas ir garas”. 12. maijā notika vēl viens nozīmīgs notikums, kurš Neo aizturēšanas troksnī ir praktiski pazudis no uzmanības loka: noraidīts valdības priekšlikums kredītņēmēju stāvokļa atvieglošanai, apmēram 82 miljonu latu apmērā. Noteikumu jēga bija valsts garantijas privātpersonu kredītiem apmaiņā pret 20% atlaidi no kredīta pamatsummas. Bankas šai pasākumā atteicās iesaistīties, un tā nu tas viss noklusa. Salīdzinājumam, mūsu valsts to pašu nodokļu maksātāju naudu vismaz 800 miljonu latu apmērā ir dāsni patērējusi Parex sindicētā kredīta devēju, ārvalstu banku atbalstam, galīgi nekonsultējoties ar vismaz vienu no iesaistītajām pusēm, nodokļu maksātājiem.

Atgriežoties pie Neo lietas, mani dikti uzjautrināja radio ziņās lietotais termins “slepenās izmeklēšanas metodes”, ar kurām tad arī Neo atrasts. Visticamāk, ar šo terminu piesedzas tie, kas paši nesaprot, par ko runā, vai arī piesedz faktu, ka Latvijas valsts Neo atrašanu “pasūtījusi” saviem NATO sabiedrotajiem; jau sev ir zināms, ka liela daļa no nozīmīgā interneta trafika, kas iet caur ASV kanāliem (un tas nozīmē, lielākā daļa), tiek arhivēta, tāpēc atrast var praktiski jebkura ziņojuma avotu, ja tikai ir vēlēšanās meklēt adatu siena kaudzē. To gan dara speciāli šim nolūkam radītas programmas.

Presē tiek netieši uzsvērts, ka Ilmārs Pokāns esot “dikti talantīgs programmētājs” un “iepriekš jau izteicis priekšlikumus, kā uzlabot valsts pārvaldi”. Tādējādi netieši tiek pateikts, ka “Poikānam bija spējas un motivācija”. Vienlaikus, protams, neviens nepiemin faktu, ka VID mājaslapā pieeja bija aptuveni tikpat vienkārša kā šai mājaslapai, un motivācija ir vismaz pusei pieaugušo Latvijas iedzīvotāju.

Cienītais lasītāj, eksperimenta pēc izmēģini pārlūkprogrammas adrešu logā ierakstīt adresi http://egleskoks.lv/?p=733. Atvērsies rakstiņš par vīngliemežiem. Tagad nomaini cipariņu aiz vienādības zīmes pret citu skaitli, piemēram, 733 vietā ieraksti 666. Nebūs neviena atbilstoša rakstiņa. Tagad ciparu 555 – būs rakstiņš par mākoņiem. Un tagad paspēlējieties ar saviem cipariņiem, uz dullo. Varat pat uzrakstīt primitīvu programmiņu, kas pieprasa visas lapas no nulles līdz tūkstotim. Ja egleskoks.lv vietā būtu VID mājaslapa, Tu tagad būtu briesmīgais hakeris-noziedznieks :)

Lai nolasītu informāciju no VID mājaslapas, NEBIJA JĀBŪT HAKERIM, to varēja izdarīt jebkurš skolnieks, kas pāris mēnešus ir muļķojies ar mājaslapu taisīšanu no nulles un saprot dažus pamatprincipus, konkrēti, sakarību starp lapas adresi un tās saturu. Nedaudz zinošākam jābūt, lai uzrakstītu pieprasījuma programmiņu, kas aizvieto lielu, garlaicīgu darbu ar rokām, pieprasījumus veidojot automatizēti. Arī tā nav nekāda “sistēmas laušana”, jo VID sistēma bija kā nocietināts šķūnis, kuram logi un durvis atstāti vaļā. Cilvēku, kas kaut ko šādu var paveikt, Latvijā ir vairāki desmiti tūkstošu, es tai skaitā. Un stipri apšaubu, vai Poikāns būtu izmantojis likuma apšaubītas metodes: noķeršanas gadījumā viņam ir pārāk daudz, ko zaudēt – savs bizness, ļoti labi iesākta karjera un sociālais statuss, un iespējams, arī ģimene. Tad jau labāk būtu publicēt atklātu vēstuli dažos lielākajos Latvijas laikrakstos, un galvas ripotu.

Vislielākā kvalifikācija un speciālas zināšanas ir vajadzīgas, lai izvairītos no noķeršanas, dzēšot pēdas pēc datu ielādes vairāku gigabaitu apjomā un publicējot materiālus internetā. Kaut gan, mūsu dienās, kad brīvi pieejams bezvadu internets ir noķerams uz katra stūra, arī šī problēma ir risināma nosacīti viegli. Par to bija atsevišķa Latvijā uzņemta TV filma.

Vēl viens cirks ir gaidāms ar tiesu un pierādījumiem. Tiesā būs runa par darbībām, par kuru jēgu pilnībā var spriest tikai cilvēki ar sākuma līmeņa zināšanām IT, kuru tiesnešu vidū nav pārāk daudz. Apmēram zinot Latvijas tiesu sistēmu, kur valda varbūt ne tik daudz korupcija, kā vispārējs pofigisms un paviršība, varam paredzēt, ka Poikāns tiks atzīts par vainīgu, un viņam tiks uzkarināta visa atbildība par notikušo, kaut vai tāpēc vien, ka viņš ir gudrs, un tiesībsargājošās instances, politiķi un žurnālisti līdz galam nesaprot, kas notiek. Vainīgo atrada, policijas un VID mundieri ir glābti vai vismaz nedaudz notīrīti, tauta sapratīs, ka “VID aiztikt nedrīkst”, un viss pamazām noklusīs.

Protams, paliek jautājums, kāda velna pēc mēs nedrīkstam zināt, cik kurš valsts iestādēs saņem. Tā ir mūsu, nodokļu maksātāju nauda. Nav vairs 90-ie gadi, kad bandīti upurus izraudzījās pēc ziņām, ka kādam ir daudz naudas – bandīti ir viens otru apšāvuši vai gandrīz visi izķerti. Skaidrs, ka lielo algu īpašnieki vēlas slēpt savus ienākumus no tautas gluži vienkārši tāpēc, ka patiesībā šīm lielajām algām nav īpaša pamata – vienkārši kāds labi saņem uz nodokļu maksātāju rēķina. Privātajā sektorā ir vismaz kaut kāda atgirezeniskā saite: saņemot pārāk daudz algā, uzņēmuma vadītājs riskē ar uzņēmuma bankrotu; uzņēmuma peļņai ir jābūt samērojamai ar darbinieku algām. Valsts sektorā šīs dabiskās kontroles nav – tāpēc jābūt cita veida kontrolei.

Solvita Āboltiņa, lai arī atbalsta informācijas par algām pieejamību, nosoda šīs informācijas iegūšanas likumam neatbilstošo veidu. Patiesībā, tas ir nedaudz cits jautājums, par likuma atbilstību pamatlikumam. Ja mēs cenšamies ievērot principu, ka likumīgs un pareizs ir viss, kas ierakstīts likumā, tad vienu dienu mēs varam nokļūt situācijā, ka valsts mums liek nodot savus bērnus gaļas kombinātā pārstrādei konservos, jo tādu likumu ir pieņēmusi Saeima. Šis acīmredzami ciniskais piemērs mums norāda, pa patiesībā ir tikai viens vai daži pamatlikumi, uz kuriem balstās gan cilvēku normāla sadarbība, gan pati civilizācija: visi cilvēki ir tiesībās vienlīdzīgi, un katram ir tiesības uz dzīvību un brīvību, ciktāl tās ir samērojamas ar citu cilvēku tiesībām un brīvībām.

No kā izriet, ka oficiālie likumi var būt netaisnīgi un pret tādiem ir jācīnās ar visiem pieejamiem līdzekļiem, tai skaitā oficiālajā likumā neatļautiem. Citiem vārdiem, tautai ir visas tiesības sacelties pret apspiedējiem, ko arī visai mēreni un civilizēti darīja Neo, lai kurš tas arī nebūtu. Ja oficiālajos likumos parādās tēzes, kas principā nepieļauj likumu grozīšanu nekā citādi kā vien likumīgā ceļā, ir pavērts ceļš uz tirāniju: valdošais slānis likumā nostiprina un paplašina savu varu un privilēģijas, un nekas šo procesu nevar ierobežot, jo likums un vara ir likuma un varas turētāju īpašumā.

15.39: TVNET ziņo, ka Poikāns ir atzinies. Loskutovs uzņēmies viņu aizstāvēt. Kā jau bija paredzams, būs liela sišanās par “tādas ierīces (arī datorprogrammas) neatļautu izgatavošanu, pielāgošanu izmantošanai, realizēšanu, izplatīšanu vai glabāšanu, kura paredzēta automatizētas datu apstrādes sistēmas resursu ietekmēšanai nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas.” Manā skatījumā, tika izgatavota programma, kas atvieglo nolasīšanu, un nekas vairāk, nekāda tur resursu ietekmēšana normāli domājošam cilvēkam nav saskatāma.  Taču juristiem uz šo pasākumu var būt savs, visai īpatnējs un ierindas cilvēkam grūti saprotams viedoklis. Un nekādas smagas sekas arī nav iestājušās, tāpēc turēšu īkšķi par Poikānu. Un kaut vai tāpēc, ka Poikāns ir produktīvs cilvēks atšķirībā no daudziem labos amatos esošajiem.

Abet lietu pēc krimināllikuma 145.panta – par sveša personiska noslēpuma tīšu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kam pēc sava amata vai nodarbošanās jāglabā slepenībā tai uzticētās vai zināmas kļuvušas ziņas – ir jāpiešuj Jakānam un/vai citiem VID darbiniekiem, jo Poikāna pienākums kaut ko neizpaust nebija aiz tā vienkāršā iemesla, ka VID viņš nestrādā :)

Līdzīgi ieraksti

16 komentāru ierakstam uz “Jokainā “Neo” lieta un jautājums par likumīgajiem līdzekļiem”

  1. Janeks teica:

    Tikko ziņās bija, ka šamais esot atzinies…

  2. iglali teica:

    Te jau sākas JAUTĀJUMS, uz ko vērsa Pasaules uzmanību mums sen labi zināmais Hamlets, kas jautāja : “Būt vai Nebūt”; vārdu sakot, – plaši sabiedriskajos Masu Propogandas līdzekļos bija doti dati, ka, nu, tas NEo, nu, tas gan ir pašnāvnieks, ka ir varējis kauč ko tādu atļauties, KAUT PATIESĪBĀ – DROŠĪBAS VĀRSTULIS viņš tik vien te bija, -mjā, = TVAIKA nolaišanai, lai pētītu sabiedrības dažādu slāņu sociālo uzvedību utml..

    P.s.

    Ir lietas, ko CENZŪRA atļauj reāli publicēt un runāt publiski, tomēr, – par [Kārļa Ulmaņa] abrīnojami ilgo un trauksmainās brīvības piesātināto GADU DESMITIEM ilgo dzīves laiku pēc viņa FIKTĪVĀS NĀVES (Turkmenbaši vai tml.)ir ļoti maz datu, protams, pat par ~mēnesi seniem notikumiem Krievijā ÷ Smoļenskā ir daudz nianšu, par ko Cilvēce PUBLISKI (avīzēs,TV,Radio) uzzinās, šķiet, tik pēc daudziem gadu desmitiem, bet – taču: UZZINĀS (skat. Twitter.com/iglali e-publicētā saite zemāk par to);
    10.04.2010. Smoļenskā-pēc poļu aviācijas katastrofas dzīvos esot apšāvuši !?=> http://www.youtube.com/watch?v=5GtL2vr0d4g&feature=related
    8:13 AM Apr 25th via web.
    =========================
    P.p.s.

    Jā, – iešu paskatīties, vai vēl nevaru te pievienot no sava e-arhīva arī e-vēstījumu (krievu valodā) par minēto sižetu, hm, ja vien šai houmlistē jau nebūs iemontēts spec-dienestu trojānis utml. spieg-vīrusu komponenete, tad pacentīšos iepeistot arī to.

  3. zbmono teica:

    erm, ja drīkst piebilst.

    neo nav apcietināts. viņš ir aizturēts. un tās ir divas ļoti atšķirīgas procesuālas padarīšanas.

    un cik es saprotu paņemts viņš ir par to, ka nopublicēja algas kopā ar uzvārdiem. kamēr sarakstā bija personas x tikmēr viņš nevienu neuztrauca. tagad katrs jānis bērziņš, kura alga nav publiska, var vienā mierā iesūdzēt neo par privātuma aizskārumu. starp citu, ja es ieraudzītu savu uzvārdu kādā sarakstā, es tā darītu, jo mani ienākumi nav publiski, es neesmu valsts amatpersona.

    un nobeigumā par vēlmi uzzināt cik saņem. lai gan mani nav interesējis cik saņem valsts amatpersonas, es zinu, ka VID lapā šī informācija ir pieejama brīvi un pat lielākā apjomā nekā pliks algu saraksts. varat vainot tikai savu personisko slinkumu, ka neesat iepazinušies ar šo iespēju agrāk.

  4. iglali teica:

    Hm, – nu, vispār jau te ir gan te kaut kāda, hm, tāda “neliela” dažu gigabaitu liela e-spiegu trojān-komponente iekš EGLESKOKS.lv, -hm, taču, kaut ar grūtībām, tomēr pagaidām dators vēl “velk”, teiksim, tie e-MĒTELĪŠU VIRINĀTĀJI vai VIRINĀTĀJAS pagaidām tik apmierina savu zinātkāri, bet virsū vēl nebrūk un datoru cietais disks paliek tik nedaudz, teiksim, deformēti sabuktēts no ārpuses, vārdu sakot,- uzdrošinos apgalvot, ka Jūs bez pārlieku lielām bailēm varat provēt arī pārkopēt zemāk minēto TEKSTU priekš sava darba:
    Lejupielādēt oriģinālo pielikumu
    КАТЫНЬ-2. Поляки расшифровали видео, где русские добивают поляков, уцелевших в авиакатастрофе

    Последнее обновление: 20 апреля 2010 г., 12:51
    Время публикации: 20 апреля 2010 г., 12:15

    На YouTube выложено видео, которое по мнению исследователей в Польше, являеется прямым доказательством спланированного убийства Москвой президента Качиньского и польской элиты во Второй катынской резне. На видео возможно зафиксировано убийство чекистами уцелевшего польского пилота.

    Напомним, что в Москве по-прежнему находятся трупы 21 жертвы (из 96) кровавой бойни, которых «не могли опознать», т.к. от трупов остались куски мяса. Их будут опознавать по ДНК.

    Среди «неопознанных» все крупные польские военоначальники и 9 членов президентской охраны. Возможно, что пытались отстреливаться в неравном бою с русскими спецслужбами.

    Напомним, что пистолеты охранников, которые они официально имели при себе, по версии Москвы «пропали», видимо, потому, что любая экспертиза засвидетельствовала бы, что из них стреляли.

    Польские военные, скорее всего, были вооружены в неофициальном порядке. Поэтому скандала о пропаже их пистолетов никто не поднимал.

    Мы можем предположить, что тела уцелевших в устроенной русскими катастрофе поляков, которые были добиты на земле, ФСБ специально привела в неопознаваемое состояние, чтобы скрыть следы от расстрела и отверстия от пуль.

    Видео снабжено пояснительным текстом на польском языке с английским переводом. Кавказ-Центр приводит русский перевод этих пояснений:

    — Первое видео из Смоленска, где рухнул самолет Качиньского.

    — Посмотрите сюда. За деревьями идут три человека.

    — Еще раз в замедленной съемке и измененном масштабе изображения.

    — Спасательная команда?

    — Эти люди все еще идут.

    — Я не знаю, что это.

    — (Голос): Успокойся.

    — (Сирена)

    — Посмотрите на этого человека.

    — Вы это видели? Человек в белом поднял руку. Еще раз посмотрите в замедленной съемке и измененном масштабе изображения.

    — Еще раз…

    — Некоторые люди говорят, что это пилот самолета (я не знаю, кто он).

    — Сирена

    — Крики.

    — Не убивайте нас! (?)

    — Дай мне пистолет! (?)

    — Выстрел

    — Посмотрите, как человек в черном выпрыгивает из самолета.

    — Еще раз.

    — Выстрел

    — Смех

    — Тот же человек в черном, который выпрыгивает из самолета.

    — Посмотрите, он падает.

    — Изменился план. (И ВЫСТРЕЛ)

    — Еще раз выстрел

    — Посмотрите!

    — И падает…

    В связи с новой катынской резней редакция Кавказ-Центра получила письмо от нашего польского читателя Михала. Он пишет:

    Меня зовут Михал. Я поляк, инженер, учу русский язык. Я очень переживаю за это событие. Относительно ролика с места крушения со стрельбой. Я посмотрел этот ролик сразу, когда он появился в интернете. Это было, как мне кажется, в воскресение или понедельник (11 или 12 апреля). Если надо, я узнаю подробно.

    Мои сотрудники, независимо от меня, тоже его смотрели. Он потрясающий! Там слышны голоса на польском языке. Кто из поляков в тот момент мог говорить?

    Когда выстрелов не слышно можно различить команды спецслужб России и смех.

    Кто мог в такой момент смеяться? Жертвы? Спасатели? Или убийцы?

    Почему никто не вызвал скорую помощь? Сразу после крушения я слышал сообщение, что трое пассажиров были живы.

    Перед тем, как раздался первый выстрел, я слышал мужчину, отчётливо сказавшего дважды по-польски:

    — «Успокуй се» (успокойся!).

    Мне кажется, он это говорил женщине, которая, по-видимому, была в шоке.

    Сегодня на работе мы просмотрели ролик несколько раз. Там были видны движущиеся фигуры, но только до момента выстрелов.

    Есть в интернете люди, которые в лучших условиях (тишина, лучший компьютер) могли услышать на польском языке:

    — «Патч му в очы» (смотри ему в глаза).

    Потом по-русски: «Давай сюда…» и далее «Все назад, уходим отсюда…».

    Автор ролика дважды довольно громко говорит: «ни х… себе». Он, наверно, испугался и ушёл, спасая свою жизнь. Да хранит его Бог! Мне нравится Ваш независимый портал.

    С уважением

    Михал из Польши

    ” “.

  5. iglali teica:

    P.p.p.s.

    Jā, – tik steigā neaizmirstiet,

    ka klāt JAUNS PAVASARIS – 2010

    un

    laiks sēt … dilles,

    -hm,

    skaistu Jums – dienu!

  6. Anna teica:

    Komentārus nelasīju, bet rakstam piekritu tikai līdz pēdējām pāris rindkopām, jo mans viedoklis ir pretējs: Neo šobrīd ir glorificēts un tuvojas vēlēšanas. Politiķi izmantos visus līdzekļus, lai pagozētos fotoaparātu zibšņos, kas vērsti Neo virzienā.

    Jau tagad ir sākti politiskie kariņi (tā pati Mūrnieces demisijas pieprasīšana), zem Neo zīmes, domāju, kamēr vien mediju interese par Neo neatslābs, tikmēr politiķi spēlēsies ar viņa tēlu, bārstot skaļas frāzes un sniedzot savu palīdzīgo roku, manipulējot ar nākamo vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu.

    Un twiterī baumo, ka šodien Saeima nobalsojusi par algu publiskošanu internetā.

  7. egleskoks teica:

    Lietas būtību tas nemaina: troksnis ir nesamērīgs notikušajam, un polemika novirzās no lietas būtības.

  8. egleskoks teica:

    zbmono, vai varētu iemest adresīti, kur ar šo sarakstu var iepazīties?

  9. zbmono teica:

    ja vēl ir skaties http://twitter.com/neo4ata ministriju algas. esot publicēts ar visiem uzvārdiem.

  10. egleskoks teica:

    Nē, mani interesē šo ziņu iegūšana no VID, citēju Tevis rakstīto: “lai gan mani nav interesējis cik saņem valsts amatpersonas, es zinu, ka VID lapā šī informācija ir pieejama brīvi un pat lielākā apjomā nekā pliks algu saraksts.”

  11. zbmono teica:

    ieraksti googlē “valsts amatpersonu deklarācijas” un skaties uz nebēdu.

  12. egleskoks teica:

    Ok, atradu. Par Dombrovski – ir, par Zatleru – ir, par manu tēvu – ir. Par Repši – nav! Kāpēc žurnālisti par to laikus nesašūt? :)

  13. iglali teica:

    Neo ir Pretošanās Kustības AKTĪVISTS, jā, pagaidām vēl nekompetentas un stihiskas kustības, taču pret Latvijas ideju vērstai reakcijai PLAŠĀKĀ NOZĪMĒ ir radies Pretinieks.

    P.s.

    VID houmlistē esot iespēja iepazīties ar ALGU IZMAKSU lielumu, ha- ha,- pat pasmaidīju pie sevis par šo reprīzi vienā no iepriekšējiem komentiem, hm, jo … tualetē arī bieži ir tualetes papīrs, tomēr ne visi cilvēki to lieto, – pēc nokārtošanās, tamdēļ, Neo piemērā, mums tomēr vajag būt vienotiem DZĪVI PALIKUŠAJIEM LATVIJAS CILVĒKIEM tad, kad tiek meklēts Kopīgais ienaidnieks nācijas interesēm un secinot to, vai meklējumu rezultāti visus apmierina, t.i., vai meklētais ir arī visu mūsu KOPĪGAIS IENAIDNIEKS jeb tikai Neo tīklam.

  14. Vientiesis teica:

    Kārtējais raksts, kura pamatdoma ir – davaj neievērosim likumus.
    Tiesības sargājošās iestādes pārkāpj likumu, izmeklējot citu likuma pārkāpumu, un secinājums ir – likumi ir netaisnīgi. Absurds.
    Kļūdainu un pretlikumīgu likuma interpretāciju un piemērošanu nevar identificēt ar likuma kā tāda netaisnīgumu. Ja vara savu patvaļu attaisno ar likumu, tad tas nenozīmē, ka likums ir netaisnīgs. Netaisnīga ir varas rīcība. Novēlējums: Pirms izdarīt secinājumus un vispārinājumus, iesaku beidzot paņemt rokās un pastudēt kādu formālās loģikas mācību līdzekli.
    Amatpersonu atalgojumam ir jābūt publiski pieejamam, jo nodokļu maksātājam ir tiesības zināt, kam un cik viņš maksā, bet privātā sektora atalgojums ir konfidenciāla informācija. Informācijas brīvību nevajadzētu jaukt ar tiesībām uz informācijas konfidencialitāti. Ja VID informācijas uzglabāšanas sistēmā ir caurums informācijas noplūdei, tad tā ir paša VID vaina. Ja tāds tiek izveidots ielaušanās rezultātā, tad tas ir pārkāpums, lai arī kādu cēlu mērķu vārdā. Tikpat labi jebkurš var uzlauzt kādu valsts oragnizācijas informācijas sistēmu, lai nopludinātu datus, piem., Kremļa interesēs, bet skaļi paziņot, ka cīnās pret korupciju un oligarhiem.
    Otrs absurds – ja likumu pārkāpj vara – tas ir slikti, ja to dara ne-vara, tad tas ir labi. Likums ir jāievēro abām pusēm.
    Bet ja neizdara aplamus secinājumus par likumu lietderību un runa iet par cīnas metodēm pret varas patvaļu, tad, ja citu iespēju nav, ir pieļaujama to pašu likumu pārkāpšana. Ko gan citu darīt, ja spēles dalībnieks neievēro spēles noteikumus un kļūst par pretinieku.

  15. zbmono teica:

    Kā nav par Repši? Pārbaudi vārdu, uzvārdu.

  16. 1ferguson teica:

    3theorist…

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija