Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Psihisko slimību ģenerators

Autors egleskoks @ 2 marts, 2010

Viens kekss, šķiet, Mike Adams, ir uztaisījis psihisko slimību ģeneratoru – ar vienu pogas piespiedienu mēs varam dabūt diagnozi, kas izklausās ļoti zinātniski un ticami. Turpat arī instrukcijas, kā šo skaisto diagnozi pārvērst naudā :) Protams, tā ir parodija.

Piemēram:
Oppositional Psychotic Personality Dysfunction With Smelly Feet (OPPDWSF)

OPPDWSF is defined as involving stubborn resistance to conform to social norms in conjunction with a clinically significant deviation from social norms when pondering a perception of self, worsened by offensive odors from the toes, ankles and feet.

jeb aptuvenā tulkojumā latviski:

Psihotiski opozicionāla rakstura personības traucējumi ar smirdošām pēdām (PORPTASP)

-stūrgalvīga nevēlēšanās pakļauties sabiedriskajām normām apvienojumā ar klīniski nozīmīgām novirzēm no sabiedriskajām normām un pārmērīgu nodošanos domām par savu uztveri, ko padziļina nepatīkams aromāts no kāju pēdām, pirkstiem un potītēm.

Viss tas būtu vienkārši smieklīgi un nekas vairāk, taču tas pats Maiks Adamss ziņo, ka pēdējā laikā šādas diagnozes parādās visā nopietnībā, psihisko noviržu sarakstā iekļaujot uzvedības formas, kuras vēl pirms desmit gadiem uzskatīja par bērna niķošanos, audzināšanas defektiem vai vienkārši antisociālu uzvedību, sadzīviski izsakoties – par huligānismu un/vai kretīnismu, ko ārstēja ar pēršanu mazgadīgajiem vai morālu nosodījumu, administratīvajiem un cietumsodiem pieaugušajiem. Ja kāds vēlas, var pameklēt Amerikas Psihiatrijas Asociācijas  mājaslapā, kur tiek gatavots jaunais Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) izdevums (Diagnostiskā un statistiskā psihisko traucējumu rokasgrāmata).

Pārbaudam, ko tad raksta Mike Adams. Citāts no DSM-V, diagnostikas pazīmes prihiskam traucējumam Oppositional Defiant Disorder (Tīši opozicionāri uzvedības traucējumi?) :

Dusmas/viegla aizkaitināmība

1.   Viegli zaudē pacietību

2.   Jūtīgs, viegli aizkaitināms un aizvainojams

3.   Dusmīgs un aizvainots

Izaicinoša un ieteipīga izturēšanās

4.   Strīdas ar pieaugušajiem

5.   Aktīvi izaicina vai atsakās pakļauties citu pieaugušo noteikumiem vai prasībām

6.   Tīši traucē citus

7.   Vaino citus par savām kļūdām vai slikto uzvedību

Atriebīgums

8.   Bijis ļauns un atriebīgs vismaz divas reizes pēdējo sešu mēnešu laikā

Jā, pēc šīs rokasgrāmatas vismaz trešo daļu no Latvijas pensionāriem varētu ielikt psihenē, un barot ar apdullinošām zālēm. Protams, arī lielu daļu politiķu un citu cilvēku. Izskatās, ka ASV tiek gatavots likumīgs pamats, lai jebkuru disidentu, lai cik arī tas būtu nenozīmīgs, varētu ielikt kādā daudzmaz izolētā kaktā. Protams, pie reizes kārtīgi nopelnot. Kādreiz viduslaikos medīja raganas, tad 50. gados ASV – komunistus vai PSRS nodevējus/diversantus/kontrrevolucionārus, un šķiet, nākamās medības būs “psihiski slimo” medības.

Kā jau Mike Adams pareizi piemin, rodas daudzi interesanti blakusefekti. Latvijā tā būtu masveida rīcībnespēja, ko nekavējoties izmantotu kretīni, kuriem rīcībspēja vēl nav atņemta, piesavinoties “rīcībnespējīgo” cilvēku mantu. ASV tā būtu likuma aizsardzība kretīniem ar diagnozi – tādus nevarētu izmest no darba, par spīti tam, ka kristu visiem uz nerviem un traucētu strādāt. Vai arī kāds seksuāls izvirtulis pieprasītu saprotošu attieksmi un pabalstus, jo viņš ir nabaga slimības upuris :)

Līdzīgi ieraksti

2 komentāru ierakstam uz “Psihisko slimību ģenerators”

  1. Egleskoka emuārs » Bloga arhīvs » Psihisko slimību ģenerators teica:

    [...] Psihisko slimību ģenerators [...]

  2. iglali teica:

    Svēto INKVIZĪCIJU tak oficiāli atcēla ne pārāk sen – 1965. gadā un pēc tam dažādu pastarpināto, teiksim, lobistisko likumdošanas normu veidā Romas inkvizitoru lielvara tika deleģāta ar varas pārdales funkcijām pa kontinentiem uz dažādu valstu grupējumiem, atdodot to speciāli katoliciski dominikānisko formējumu rīcībā, kuri izveidoja vēlāk psihiatriskās kontroles cenzūru, kuru mūslaikos dēvē par Psihiatrijas nomenklatūru (5.kolonnu), kura reāli nodarbojas ar visdažādākajiem cilvēku (sensei) POLITISKĀS IESLODZĪŠANAS veidiem un formatējumiem (zombējumiem).

    P.s.

    Psihiatrijas realizācija mūsdienās pārsvarā ir Bilderbergas (Bilderberg Group) “kluba” psihotomimisko resursu kopa un kvantu (torsionu) ģeneratoru darbības sektors, tamdēļ mans PRIEKŠLIKUMS ir, nudien, – neiedziļināties pārāk dziļi šajā prozaiskajā lietā un jebkādā gadījumā ik cilvēkam ir jāpārtrauc nodarboties ar ufoloģiku, jā, drīkstat nodarboties sliktākajā gadījumā tikai ar futuroloģiku, kā to dara Juris Kaža, vai ar parapsiholoģiju, kā to dara Aivars Kažis – labākajā gadījumā.

    P.p.s.

    Darba laikā nesvīstiet,-tad jau nekādu “diagnozi” Jums neuzstādīs!

    /2.03.2010.~13:30/

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija