Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Kas ir maitas un kā atpazīt trakās kuces

Autors egleskoks @ 9 novembris, 2009

Uzskrēju virsū vienam baigi labam blogam “A Shrink for Men“, ko raksta kāda bijusī klīniskā psiholoģe Tara J. Palmatier. Blogs ir veltīts plaši izplatītajai, taču feminizētajā populārajā presē praktiski nemaz neapspriestajai parādībai: ne tikai vīrieši var izmantot sievietes, bet arī sievietes visnotaļ bieži meistarīgi un nekaunīgi izmanto vīriešus. Un pēdējā laikā sievietes no apspiestajām ir pārvērtušās par apspiedējām.

Piemēram, kā saprast, ar kurām sievietēm labāk neveidot vispār nekādas attiecības, kā tādas sievietes atpazīt un kā tehniski pareizi no viņām tikt vaļā? Internets ir pilns ar medniekiem un medniecēm, kas meklē piemērotu, vāju upuri;  kādu, kas viegli uzticas, ir labestīgs un laipns, kam patīk iepriecināt citus un kas izvairās no cīņas ar citiem, cenšoties konfliktus risināt sadarbojoties. Šādi cilvēki sevišķi interesē emocionālus vampīrus, kas pievilina upuri ar burvīgu masku, pamazām ievelk attiecībās un tikai tad, kad ir pārliecināti par upura stabilu emocionālu pieķeršanos, atklāj savu patieso seju.

Tātad īsumā par to, kas ir trakās kuces un maitas. Zem šī termina ērtības pēc apvienosim visas zemāk uzskaitītās psihiskās novirzes un īpatnības, kas sievieti padara attiecībās pilnīgi neciešamu (saīsinājumi no angļu valodas):

NPD  – Narcisiskās personas: izredzētības un diženuma sajūta, kas var izpausties arī uzvedībā, pārņemtība ar sapņiem par neierobežotu varu, panākumiem, ideālu mīlestību vai skaistumu, attiecībās tiecas citus izmantot, nav nekādas iejūtības, apškauž citus un tic, ka arī citi apskauž viņu);

BPD – Robežstāvokļa personas: mētājas starp emocionālu pacilātību un nomāktību, izmisīgi cenšoties izvairīties no reālas vai iedomātas pamešanas, attiecībās ar citām personām mētāšanās starp idealizāciju un nicinājumu, nespēja uzturēt savu patību, impulsīva uzvedība seksā, ēšanā, autovadīšanā un dažādu vielu lietošanā, atkārtoti pašnāvību mēģinājumi, krasas garastāvokļa maiņas ar dažu stundu intervālu, regulāra iztukšotības sajūta, dusmu lēkmes un nespēja tās savaldīt, atrautība no realitātes;

APD – Antisociālās personas jeb sociopāti: galvenā pazīme ir klaja citu personu interešu ignorēšana, pilnīga iejūtības un sirdsapziņas neesamība. Izteikts melīgums un citu maldināšana, pārkāpj sociālās normas un personiskās robežas attiecībās ar citām personām, nereti impulsīvi, viegli aizkaitināmi, un neprot uzturēt normālas attiecības; 3% no vīriešiem un 1% no sievietēm;

HPD – Uzmanības vampīri: pārmērīga emocionalitāte, nemitīgi meklē citu personu atzinību un vēlas būt uzmanības centrā, pārspīlēts dramatisms, viegli ietekmējami, emocionāli nestabili un sekli, ekshibicionistiski un neadekvāti seksuāli, pārņemti ar savu izskatu, viegli aizvainojami un manipulatori, sāpīgi uztver kritiku un attiecībās pārspīlē to patieso dziļumu.

Hmm, ļoti atgādina viena otra politiķa aprakstu :)

Piemēram, 8 frāzes, kuras dzirdot no sievietes, jāņem kājas pār pleciem :

1. “Nu kura gan sieviete reizēm nerīkojas traki?” Bēdz, kamēr vari. Viss atkarīgs, kā mēs definējam trakumu. Dažas sievietes uzskata, ka greizsirdības, pārmērīga personiskā diženuma un egocentrisma izraisīti skandāli un scēnas ir ļoti normāla parādība. Taču nevienam vīrietim nav jāpacieš vājprātīga un iracionāla sievietes uzvedība.

2. “Vēlos, lai pret mani izturas kā pret princesi“, “Esmu pelnījusi tikai vislabāko” un tamlīdzīgi. Pēc būtības tas ir apgalvojums “Esmu labāka par citiem, un tiem ir man jākalpo”. Pat ja viņa ir reāla kādas dinastijas princese, neviena cilvēka pienākums nav būt par kalpu citiem.

3. “Manas intereses ir pirmajā vietā“. Un kurā vietā ir vīrieša intereses? Ja ir gadījusies tā nelaime šādu sievieti apprecēt, tad šķiroties viņa rīkojas pēc principa “Mans ir mans, un Tavs arī ir mans. Viss ir mans. Atdod, atdod, atdod!” Normālas attiecības ir līdzsvarotas gan došanas, gan ņemšanas ziņā. Ja mēs kādu mīlam, tad negaidam, ka viņš upurēsies otra interesēs. Katrs pats ir atbildīgs par savu laimi.

4. “Es no dzīves ņemu tikai pašu labāko“. Te uzreiz jāskatās, cik tad viņa pati pelna. Ja vien tas nav riktīgs četrciparu skaitlis mēnesi, tad nav trīs reizes jāmin, kam par to visu būs jāmaksā. Ja vēl piedevās ir apsēstība ar modes dizaineru zīmoliem, dārgām mašīnām un citiem niekiem, kā arī pārmērīga iedziļināšanās modes žurnālos, labāk tin makšķeres, kamēr vēl nauda turas.

5. “Esmu drāmas karaliene” vai latviskāk laikam skanēs “mana dzīve ir kā seriāls“. Var gadīties, ka viņa ir uzmanības vampīrs, un attiecībās tas ir drausmīgi nogurdinoši un bezjēdzīgi. Ja vēlies, lai Tava dzīve būtu piesātināta ar histēriskām reakcijām uz ikdienišķiem notikumiem, vari mēģināt tēlot varoni :)

6. “Visi mani bijušie vīri/draugi ir kretīni“. Ej nu sazini, bija vai nebija. Nereti gadās, ka cilvēks nevilšus izvēlas noteiktu attiecību modeli, ne vienmēr to labāko. Ja viņa vismaz daļēji vaino sevi, piemēram “Biju jauna un stulba”, tad nav tik traki; ja vienmēr vainīgi ir “tie kretīni”, tad visdrīzāk, arī Tu pats drīz vien viņiem piebiedrosies.

7. “Es ar savu tēvu nerunāju“. Ja viņas tēvs ir alkoholiķis, robežstāvokļu persona vai sociopāts, tas ir normāli; šeit der pārbaudīt, kurš no abiem, tēvs vai meita, tad īsti ir “ar putniem”. Der pavērot arī attiecības starp viņas tēvu un māti; parasti tas ir attiecību modelis, kādu potenciālā sieva īstenos kopdzīvē.

8. “Man patīk, ka vīrietis vienmēr uzņemas atbildību un vada“. Ja viņa vēlas, lai vīrietis uzņemas visu atbildību, tad pati vēlas no atbildības izvairīties. Jo raugi, agri vai vēlu Tu izdarīsi kaut ko tādu, kas viņai nepatiks, vai arī neizdosies, un tad viņa pie vēlēšanās varēs kritizēt uz nebēdu un zāģēt par to, “Tu neko neizdari kā vajag”. Viņa patur tiesības kritizēt, kad vien ienāk prātā.

Skaistums ir pārejošs, bet vājprāts un izmantošana paliek mūžam (Skaista frāze! :) ).

Tur ir vēl ļoti daudz lasāmā. Piemēram, 10 iemesli, kāpēc nav iespējamas attiecības ar narcisistēm un robežstavokļa sievietēm, un Sekss un kontrole: kā vīriešus izmanto sievietes – emocionālie vampīri.

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

6 komentāru ierakstam uz “Kas ir maitas un kā atpazīt trakās kuces”

  1. Artūrs teica:

    Visi tagad par ekonomiku, bet tu te tik neaktuālas lietas apspried … :)

  2. egleskoks teica:

    Tas arī ir par ekonomiku. Ja produktīviem vīriešiem traucē dzīvot nojūgušās sievietes, tad viņu produktivitāte krītas un rezultātā ekonomika zaudē :)

  3. JurisM teica:

    He, labs….:)))))

  4. Ilze teica:

    O! Šis raksts nav par mani, vai arī tas ir nepilnīgs un nav uzskaitīti visi kritēriju, pēc kuriem var pateikt, ka no sievietes jābēg pa gabalu :)

  5. egleskoks teica:

    Tu tākā ar to lepojies? :) ) Ok, nosauc trūkstošos kritērijus! Varbūt tieši latviešu sievietēm ir kāda īpaša pazīme :)

  6. 3schools teica:

    1imprint…

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija