Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Rietumu civilizācija, hemoroīdi un defekācijas poza

Autors egleskoks @ 11 februāris, 2009

Eksistē viedoklis, ka hemoroīdu nomocīto Rietumu civilizācijas stāvokli varētu atvieglot ar vienkāršu paņēmienu: veikt defekāciju nevis sēdus, bet tupus pozā. Defekācija tupus ir šīs procedūras dabiskais variants visās pirmatnējās kultūrās.  Par šo tēmu ir vesels raksts angļu valodā Squatting for the Prevention of Hemorrhoids, taču dažos vārdos tikai viens no pieminētajiem pētījumiem:

Sikirov BA. Management of Hemorrhoids: A New Approach, Israel Journal of Medical Sciences, 1987: 23, 284-286.

Pētījumā piedalījās 20 pacienti ar hemoroīdiem. Tiem lika 2 veidos mainīt defekācijas paradumus: nogaidīt, līdz patiešām gribas dirst, un tad veikt defekāciju tupus, nevis sēdus. Dažu dienu laikā 18 pacienti ziņoja par simptomu mazināšanos vai pat pazušanu. Divi pacienti, kuriem uzlabojumus novērot nevarēja, bija ar agrāk operētiem hemoroīdiem. Pacientu apskatēs 12 un 30 mēnešus pēc pētījuma, hemoroīdi vairs netika novēroti.

Domāju, ar šo vajadzētu pietikt personiskiem eksperimentiem un iespējams, atbilstošam tēvišķam novēlējumam nākamajām paaudzēm :)

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

4 komentāru ierakstam uz “Rietumu civilizācija, hemoroīdi un defekācijas poza”

  1. Artūrs teica:

    Vai varam vispārināt – tupēt stacijā (vai darbā, mājās) gaidot tansportlīdzekli ir veikt profilaksi pret hemoroīdiem ? Vispār – jo vairāk tup, jo labāk ? :)
    (Bieži stacijās speciāli nav krēslu vai solu, kādēļ ? Lai tur nesēdētu bezpajumtnieki – Ir taču tam novērošana un dežūrējošie staciju apsargi)

  2. aatooms teica:

    Balstoties Veselīga Uztura Skolas praksē, varam nopietni apgalvot: celulīts, hemoroīdi, astma, alerģijas un ādas problēmas ir dabas atriebība par apēstu ‘nebarību’, to, kas mūsu organisma šūnām nav barība. Diemžēl tieši tādus produktus mēs varam nopirkt mūsu veikalos. Šīs ir civilizācijas slimības, kuras izsauc organisma piesārņojums!

    Izrādās, ka aizcietējumu gadījumā nav vajadzīga reflektorā zarnu iztukšošana, curejas līdzekļi, klizmas, rektālās svecītes – nekas no tā. Skolas kursa gaitā, bez visa cita mēs iemācāmies palīdzēt savam organismam pašattīrīties, mūsos iesakņojas sapratne kas ir tukšie un kaitīgie produkti.

    Mēs katru dienu ejam uz dušu, bet reti aizdomājamies par to, vai vajag attīrīt zarnas. 20 gadu vecumā cilvēka zarnu traktā jau atrodas apmēram no 3 līdz 5 kg ekskrementu. 25 gadu vecumā bārkstiņas jau par 75% ir netīras. Cilvēki ar lieko svaru (ja ir lieki vismaz 20 kg) sevī nēsā līdz pat 40 kg ekskrementu un akmeņu. Kad jūs katru dienu iemetat barības traktā taukainu ēdienu, pārāk daudz piena produktu, gaļu un citus produktus, kuri satur toksiskus elementus, barības traktā uzkrājas pārtikas atkritumi. Ja jūs ļausiet šīm uztura atliekām uzkrāties jūsu zarnās, jūs cietīsiet no autointoksikācijas (pašsaindēšanās) – slimības, kuras rodas no metabolisma atlieku, atmirušo vai slimo audu vai sapuvušu produktu (kā gangrēnas laikā) uzsūkšanās zarnās. Toksīni var tikt pārnēsāti ar asinīm pa visu organismu un nokļūt jebkurā šūnā, izraisot dažādas slimības.Hroniskās organisma saindēšanās ar šlakvielām un toksīniem var novest arī pie : alerģijas un dažu produktu nepanesamības; ādas problēmām: pinnes, izsitumi, furunkuļi, akne…
    Tās nav vienīgās slimības !

    Lai pierakstītos uz VUS iepazīšanās nodarbību, zvaniet: 29896140
    aatooms@orb.lv

  3. egleskoks teica:

    Nu, šitā pasaciņa par 40 kg sūdu pēdējos gados ir baigi izplatījusies, un naivie pilsoņi tai notic un iet attīrīties ar klizmām, par attiecīgu samaksu.
    Padomāsim te un tagad: cilvēka zarnu garums ir apmēram 7 m tievo zarnu un 1,5 m resnās zarnas (http://hypertextbook.com/facts/2001/AnneMarieThomasino.shtml). Tievās zarnas diametrs apmēram 3,5 cm, resnās apmēram divreiz vairāk.
    Ja teorija par sūdu uzkrāšanos pie zarnu sienām ir pareiza, tad uz katru zarnas metru sanāk apmēram 4 kg vecu sūdu, jeb 1 kg uz katriem 25 cm. Ja sūdi sver apmēram tikpat, cik ūdens, tad zarnai kopā ar sūdiem jābūt ap 6 cm resnumā (nedaudz tievākai par litrīgo jogurta paku).
    Ja teorija par sūdu kārtu zarnu iekšpusē būtu pareiza, tad neviens ķirurgs pirms operācijām neliktu iztukšot zarnas – no tā nebūtu nekādas jēgas. Ja šī teorija būtu pareiza, tad jau sen tirgū būtu kārtējā ķirurģiskā svara samazināšanas operācija, izkasot no zarnām sūdu kārtas. Tā vietā mums ir tauku atsūkšanas operācijas, kas netieši norāda īsto svara palielināšanās cēloni – ārējo un iekšējo aptaukošanos.
    Jā, dažreiz zarnās veidojas kabatas, kurās uzkrājas zarnu satura atliekas. Taču ne jau n-tajos kilogramos :)
    Un vēl. Zarnu epitēlijs nepātraukti atjaunojas, pilnībā nomainoties 4-5 dienu laikā. Zarnu gļotāda arī izdala gļotas, tāpēc jau to sauc par gļotādu. No kā izriet, ka pie zarnas sienas nekas nevar pielipt, līdzīgi kā nekas nelīp pie mutes gļotādas, pat vislipīgākie ēdieni. Zarnas nepātraukti kustas, to sauc par zarnu peristaltiku; mērķis ir veicināt gremojamās masas virzību un apmaisīšanos. Ja zarnu sienas būtu klātas ar sūdiem, zarnu kustības būtu stipri apgrūtinātas un sāpīgas.
    Visbeidzot, pat plāna sūdu kārta uz zarnu epitēlija tik ļoti traucētu barības vielu uzsūkšanu, ka cilvēks vienkārši nomirtu badā.

    Mūsdienu cilvēks tik tiešām ēd visai draņķīgus produktus, taču gaļa un piena produkti nebūt nav tie sliktākie. Lielākais ļaunums nāk no dažāda cukura pārbagātības uzturā, hidrogenētām augu eļļām, kā arī nepareizi apstrādātiem graudaugu produktiem. Jā jā, mūsdienās maize ir viens no lielākajiem draņķiem, kādu vien var ēst!

  4. 1fiddler teica:

    2locations…

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija