Egleskoka emuārs

Aiz mākoņiem spīd Saule. Vienmēr.

Paradīze zemes virsū

Autors egleskoks @ 31 oktobris, 2008

Ar katru dienu man arvien vairāk un vairāk top skaidrs, ka paradīze zemes virsū ir pilnīgi iespējama un reāla. Vienīgais, kas tam vajadzīgs, ir – vairumam cilvēku ir jānotic šai iespējai. Pat nevis jānotic, vienkārši drusku jāpadomā, un tas kļūst saprotams kā divreiz divi.

Cilvēks ir vienīgā pagaidām zināmā būtne, kas spēj mērķtiecīgi un sistemātiski izzināt savu vidi un izdarīt vispārinošus secinājumus. Cilvēks spēj pārvarēt savus instinktus, ja uzskata to par vajadzīgu. Cilvēks spēj izmantot vidi savā labā, bieži vien n-pakāpju netiešā veidā, gatavojot instrumentus, lai izgatavotu instrumentus, lai izgatavotu instrumentus…. un galu galā, lai tas novestu pie labuma pašam.

Vēsture pierāda, ka visu, ko cilvēks ir nolēmis sasniegt, tas ir izdarījis. Neizdošanās ir tikai tad, kad kāda cita cilvēku grupa cenšas panākt pretējo, rezultātā saņemam mužīgu, traumējošu cīņu, kuras būtība vislabāk redzama asiņainos karos.

No šejienes arī secinājums: gan idivīda, gan grupu līmenī jāizvairās no savstarpējām cīņām, un guvums būs daudz lielāks nekā uzvarētā karā. Tīri racionāls spriedums.

Daudzi cilvēki nedomā racionāli, vai arī ne vienmēr domā racionāli. Taču tas ir audzināšanas jautājums, un arī mēs, ja piekrītam šeit rakstītajam, varam to mainīt: vienkārši pie izdevības parunājiet par šo, izklāstiet savu ideju saprotamā veidā. Pasauli var mainīt, es to daru katru dienu :)

Līdzīgi ieraksti

  • Nav līdzīgu ierakstu

Atstāt atbildi

* Nokopējiet paroli:

* Un ierakstiet to šajā laukā:

XHTML: Drīkst izmantot šādus tagus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
GoStats.com — Free hit counters
 
Hostings, virtuālo serveru noma, domēnu reģistrācija